Yff: Kennis delen die helpt in de praktijk

Mijn hoogtepunt van de reis was de ontmoeting met Victor. Victor mist net als mij ook één hand en zit bijna in hetzelfde vakgebied als ik. Het bleek dat wij qua werkwijzen erg op elkaar leken want Victor gebruikte namelijk ook geen aanpassingen in de praktijk. Hij deed gewoon alles op zijn eigen manier. Dit was in veel gevallen namelijk ook de manier waarop ik het doe. Daarom was het voor mij ook echt een hoogtepunt dat ik hem nog een aantal dingen heb kunnen leren die hem echt gaan helpen in de praktijk.

Wat ik heb geleerd is dat voor veel mensen in Vietnam een simpele prothese een gigantisch verschil kan maken. In Nederland kost een prothese al gauw 5000 euro terwijl dit in Vietnam nog geen 50 euro is. De mensen zijn gewoon al heel blij dat ze niet meer in een rolstoel hoeven te zitten en dat ze weer deel kunnen nemen in de maatschappij.

schoenmakers

Blijf op de hoogte van de Leprastichting

Afbeelding lepraFacebook twitter youtube

Blijf op de hoogte van het Liliane Fonds

LilianefondsFacebooktwitteryoutube

Mogelijk gemaakt door

postcodeloterij